bannerbuttom

Peter Amstrup-Kappel bliver ny CEO for Bregentved Gruppen

Bregentved Gruppen har pr. 1. oktober 2020 ansat Peter Amstrup-Kappel som ny CEO efter Anders Dolmer, som efter godt 17 år fratræder stillingen, og samtidig indtræder som Bestyrelsesformand for Bregentved Gruppen.  

2014 1

Peter Amstrup-Kappel er 39 år og kommer fra en række forskellige ledende stillinger i Moderniseringsstyrelsen (Finansministeriet) og senest McKinsey & Co. 

Peter er opvokset på en landbrugsejendom i Østjylland, og har siden uddannet sig med en bacheloruddannelse i Statskundskab og en kandidatgrad i Økonomi fra Aarhus Universitet. Peter har efterfølgende haft en karriere med fart på og med fokus på forskellige problemstillinger og sektorer, hvilket har bragt ham så forskellige steder hen som A.P. Møller Maersk, QVARTZ (nu Bain & Company), Moderniseringsstyrelsen og indtil nu McKinsey & Co. 

Peter Amstrup-Kappel bosætter sig på Bregentved sammen med sin hustru og sine 3 børn. 

”Bregentved har siden 2003 stået under Anders Dolmers ledelse og virksomheden har i den periode gennemgået en utrolig positiv udvikling. På 17 år har Bregentved udviklet sig fra traditionelt land- og skovbrug til en international virksomhed med en vidt forgrenet produktion af klimavenlige rå- og fødevarer samt forædlet træproduktion. Sideløbende er der etableret en stor portefølje af erhvervs- og udlejningsejendomme samt en anselig produktion af vedvarende energi baseret på sol og vind. Endelig har Anders Dolmer været den drivende kraft bag etableringen og udviklingen af BeGreen, som på tre år er blevet Danmarks største udvikler af solcelleanlæg og drift af disse” udtaler Bregentved ejer Christian Moltke. 

Vi glæder os over at kunne tiltrække en profil, som Peter Amstrup-Kappel og ser frem til, at Peter tiltræder og kan forsætte udviklingen af virksomheden frem mod vores ambitiøse mål i vores langsigtede strategi” afslutter Christian Moltke. 

Peter Amstrup-Kappel udtaler: ”Jeg er både stolt og ydmyg over at få muligheden for at blive CEO for Bregentved Gruppen. Det er et drømmejob og jeg glæder mig til sammen med de mange dygtige medarbejdere på Bregentved at videreføre den flotte udvikling virksomheden har taget de senere år, og sikre at Bregentved også står som en succesfuld, attraktiv og fremsynet virksomhed for kommende generationer”.  

Foruden rollen som bestyrelsesformand indtræder Anders Dolmer i den daglige ledelse af selskabet BeGreen, som er et af Bregentveds datterselskaber, og som er markedsleder inden for udvikling, opsætning og drift af store solcelleparker i Danmark såvel som i udlandet. BeGreen arbejder for at producere bæredygtig elektricitet uden nogen former for tilskud,- i samarbejde med landmænd, kommuner og andre eksterne investorer.  

BeGreen har solgt de første store energiprojekter uden støtte af nogen art, og er allerede den største udvikler af solcelleløsninger i Danmark. 

Jeg glæder mig til at kunne bruge endnu flere ressourcer på den grønne omstilling end i dag. Vi producerer bæredygtig energi uden støtte, i forståelse og samarbejde med naboer, landmænd og kommuner. Det ligger i vores DNA, at vi skal lave grøn omstilling med respekt for omgivelserne og landskabet, og samtidig fastholde produktion af sunde fødevarer på arealerne. Med BeGreens store pipeline af projekter, glæder jeg mig til at være en daglig del af denne positive udvikling” udtaler Anders Dolmer. 

For yderligere oplysninger om Bregentved Gruppen se www.bregentved.dk 

For yderligere oplysninger om BeGreen se www.BeGreen.dk